Mehmet Şen
1980’de Elazığ’da dünyaya geldi, o gün bu gündür yaşıyor.. innovation starts simple diyor, teknolojinin köleleriyiz diyor ama kimseyi inandıramıyor.. bahçesindeki sincapları izlerken çayını yudumladığı için hayatın anlamını bulduğunu düşünüyor..
Film izlemeyi delicesine seviyor, onu evde bulamazsanız muhtemelen Sinema’da bulabilirsiniz. Johnny Depp, Tom Hardy, Leonardo DiCaprio ve Halley Berry oyuncularını çok seviyor. Özellikle Tom Hardy’ye bayılıyor.
Kendi çapında starbuckslara takılır, kitap okur, senaryo yazar, hayal eder. Kahve olmadan gelecek yaratmanın anlamsızlığını keşfettiği için bir yudumla ötelere uçar.
Oyvent.com‘un kurucusudur. Oyvent ile iOS Swift programlama öğrendiği için kendini şanslı hisseder. Açık kaynak kodlu projelere bayılmaktadır. MVC Spring Framework, Android uygulama geliştirme ve PHP tabanlı yazılım alanları özel ilgi alanlarıdır. Son zamanlarda yazılım mimarlığını soyunmuş olup sunucu tabanlı yazılımlara ağırlık vermektedir. Bina yaparken çatıdan başlamak yerine temelden başlamayı öğütlemektedir.
Girişimcilikle ilgili de yazmayı sever, sevdirir..
Özgirişim kelimesinin mucididir. Startup yerine Özgirişim kelimesini öneren ilk kişidir. Bir gün Türk Dil Kurumu’nun bu kelimeyi sahipleneceğini düşünür. Nasıl Başardılar? kitabının yazarıdır. Yeni Ekonomiyi öğrenirken eski dinamikleri ön plana çıkarır.
Amerika’da yaşadığı tecrübelerini aktarırken karşılaştırma hastalığına yakalandığı da olur ama aldığı ilaçlar etkisini çabuk gösterip çiğ köfte yemeye devam eder. Çekirdek aile mefhumuna uzun zaman inandığı için kendisini kandırılmış hisseder. Onun yerine geniş aile oacak, o bunu dedi şu şunu dedi olacak. Hala teyze dayı amca kuzenlerle bir araya gelecek, börekler, baklavalar yenecek, bayram ziyaretleri olacak ve hep birlikte dedikodunun belini kıracak.
Tasavvuf erbaplarını çok sever, tasavvufla ilgilenir yine de çok uçup kaçmaz. Her çiçekten bir bal alma felsefesini gütse de çıkarcı kesinlikle değildir. Çok iyilikten maraz doğar söylemini iyi bilse de yine iyilik eder yine vefasızlık bulur yine iyilik eder yine vefasızlık bulur sonra biraz söver sonra yine sever, sonra her şey yoluna girer.
Çok mücadelecidir, sonuna kadar gider. Siyasete ilgi duyar, yorumlarıyla çok can yakar, dobra dobra ne düşünürse söyler. Yurt dışında Türk’lere mesafelidir, onlarla iş yapmamaya özen gösterir. Yine de evini Türk bakkalına yakın yerde tutup vücudunun içine giren şeyler Türk sucukları, bisküvileri ve Türk tatlıları olur.
Onu ya evde kendi projelerine gömülmüş olarak ya da dışarıda arkadaşlarıyla eğlenceli vakit geçirirken bulursunuz. Arkadaşlarına sürekli gördüğü rüyaları anlatır çünkü Türkiye gündeminden kendi şahsi hayatına kadar rüyasında gördükleri çoğu zaman aynen çıkar.
Herkes ona kardeşin gibi doktora yap dese de şimdiye kadar doktora yapmama konusunda oldukça başarılıdır. Artık kendi yolunu kendi çizer ve yol çilesi kahkahalarla devam eder.
Bu sayfada yayınlanan yazılar tamamen şahsi görüşümdür, hiç bir kurum veya şahsı bağlamaz.
Projeler
oyvent.com Collection of event photos from social media
Simple Counter Android Uygulaması
Nasıl Başardılar? – Yeni Ekonominin Yapı Taşları – Kitap (D&R da bulabilirsiniz)
Abi mail adresinizi gönderseniz, sizle iletişimde olmak isterim.
hocam yeni tema olmamış yani öznel ve nesnel görüşüm olmamış. Önceki temaya hem alışmıştık hemde sade ve iyi idi.
Artık parayı bastık geri dönüş yok 🙂
Şimdi dünyanın en iyi temasını da getirsem alışkanlığın önüne geçemez bence.. onun için anlayabiliyorum eleştirileri ama öncekinde başlıklar tam seçilemiyordu ve içeriğin bütününe kolayca erişim sağlanamıyordu
Şimdi anasayfa dan içerik görsel olarak daha ilgi çekiyor..
yine ben yaşlı kaldım yine yine yinee… 🙂 blog başarılı.. tebrikler yazmaya devam lütfen..
Hocam selamlar, aşk ve şefkati anlattığınız yazınızı okudum. Hakikaten süper. Şefkat üzerine söylenecek şeyleri söylemişsiniz zaten.
Hocam Türk Milli Eğitimi ile ilgili yazılarınızı da bekliyorum ayrıca çok etkileyici fotolar
hocam ne zamandır yeni yazı okuyamıyoruz sebebi ne olaki ?
Yeni bir startupla uğraşıyorum, çok yoğunum ama kısa zamanda tekrar yazacağım..
hocam sizinle e-posta ile irtibat kurabilirmiyiz. bana bir eposta yollasanız.
bana mehmetsen80@gmail.com dan ulasabilirsin
İyi günler kitabınızda çok fazla Kuranı Kerim den alıntılamalar var. Bu çoğu zaman rahatsız edici. İnanmayan veya bu dinden olmayan birisi için çok fazla din ayrıncılığı yapmışsınız. Onun dışında kitabınız gayet başarılı
Merhabalar,
Eleştiriniz için çok teşekkür ederim Sena Hanım. Evet kitabımda Kuran’ı Kerim’den alıntılar olduğu gibi farklı filozof, aydın, girişimci insanlardan da alıntılar var. Girişimciliğin bir ruhsal yolculuk olduğunu anlatırken kutsal bir metne referansta bulunmak icap etti.
Yine de dini referansları çok minimum düzeyde tutmaya özen gösterdim.
Hadislerle, Peygamber (S.A.V) zamanında yaşanmış girişimciliklerle, Sahabilerle ve çok daha öncesinde kilisenin girişimcilik üzerindeki etkisini de paylaşabilirdim, biraz daha ileri gidip Sufi dünyasının girişimcilik üzerindeki etkisini de paylaşabilirdim ama bütün bunları paylaşmaktan kaçındım. Zira kitap bir girişimcilik kitabı, dini bir kitap değil ancak Kuran-ı Kerim’den bir kaç alıntının din ayrımcılığına yol açacağını sanmıyorum. İnanmayanların hoşgörüsünde makul görüleceğini düşünüyorum.
Bunun yerine startup yani öz-girişim hakkında odaklanmaya çalıştım. Milyar dolarlık startupların açıklarken Kuran-ı Kerim’den bir kaç alıntının sizin inanmayanlar için belirttiğiniz “..çoğu zaman rahatsız edici” argümanınıza ne yazık ki katılamayacağım.
Eleştiriniz için çok teşekkür ederim Sena Hanım.
İyi günler.